EditorialeAtelierul de bere

 • Editorial aprilie 2014

  Acum, în pragul sărbătorilor Pascale şi înaintea zilei de 1Mai, când lumea a început să iasă în natură dezmorţindu-şi simţurile în miros de primăvară şi tropăind pofticioasă sub calda adiere a vântului ce aduce zăpuşeala, noi am găsit că este cazul să adresăm clienţilor Atelierului de Bere o imensă provocare: Berea Meseriaşului!

  Nefiltrată şi nepasteurizată, Berea Meseriaşului este o ,,bere vie” datorită fermenţilor rămaşi activi prin nepasteurizare, cu gust aromat datorită drojdiei şi malţului folosit la confecţionarea ei, şi are o culoare intensă datorită păstrării pigmenţilor naturali. Această bere nu este produsă industrial ci este mai degrabă una artizanală, o aşa zisă ,, bere de casă” care conţine mai multă vitamina B şi substanţe nutritive şi mai puţină spumă datorită conţinutului scăzut de CO2.

  Începând cu luna Aprilie vă aşteptăm să o gustaţi şi să o apreciaţi la justa ei valoare beneficiind şi de ajutorul nostru care va fi dat printr-o promoţie de 3+1 GRATIS, promoţie care are rolul de a vă sprijni în demersul dumneavoastră degustativ!


  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial martie 2014

  Până la Iulius Cezar anul începea cu luna Martie însă de la el încoace, 45 îHr, primăvara are acest privilegiu. Începând cu luna Mărţişorului, la noi românii, sărbătorile de 1 şi 8 Martie prevestesc importantele munci pe care strămoşi noştri le începeau în această perioadă şi anume aratul, semănatul, curăţatul livezilor şi grădinilor precum şi scoaterea stupilor de la iernat. Noi, cei de la Atelierul de Bere, nu ne putem lăuda cu asemenea munci dar cu o cumpănită şi sensibilă echilibrare a meniului, acum în prag de Sfintele Paşti, da! Veţi găsin la noi atât mâncare de post cât şi meniuri care, deşi nu se încadrează în rigorile postului, ne-au adus faima de stabiliment serios şi profesionist pentru gurmanzi. Riscaţi-vă şi călcaţi-ne pragul.
  Noi vă aşteptăm ca întotdeauna cu tradiţionala urare:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial februarie 2014

  Anul acesta, soarta ne-a dat un Făurar mai scurt pesemne ca să nu aşteptăm prea mult sărbătorile dragelor noastre fiice, soţii, mame, concubine sau amante care se ivesc, ca întotdeauna, la începutul lui Martie. Pentru asemenea sărbătoare, pentru a nu ne face de ruşine, fiecare membru masculin trebuie să fie în formă atât la mâncat cât, mai ales, la băut. Iar pentru aceasta, dragii mei, trebuie antrenament! Dacă luna trecută tratam mahmureala, astăzi ne vom apuca din timp să luptăm împotriva ei înainte de a se petrece şi cum Atelierul de Bere este cel mai calificat loc de antrenament cu putinţă, daţi ghes de vă antrenaţi.
  Noi vă aşteptăm ca întotdeauna cu tradiţionala urare:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial ianuarie 2014

  Din punct de vedere astronomic, luna Ianuarie o fi începând ea cumva dar pentru majoritatea clienţilor de la Atelier ea a debutat într-o ceaţă mahmură! E marele moment de triump şi apogeu al murăturilor, al moarei de varză şi a brânzei de vaci cu pâine prăjită! Dar, aşa cum există excepţii în toate cele, tot aşa o mână de oameni perfecţi şi având în comun faptul că sunt clienţii Atelierului De Bere s-au hotărât să-şi înfrunte cumplita soartă de saţietate şi neînsetare şi au ieşit la luptă în virtutea unui principiu: Clientul Atelierului moare, dar nu se predă! Căci Atelierul nu-i loc de predare ci de luptă continuă înarmat cu halbe, pahare şi străchini pântecoase până la biruinţa finală!
  Sau, până când la revenire veţi fi aşteptaţi cu urarea:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial decembrie 2013

  Şi uite că s-a sfârşit şi cu 2013! De la atâta mâncare bună şi ocupaţi cu degustatul băuturilor nici n-am băgat de seamă că se duse şi anul de faţă. Bine că ni s-a liniştit vinul în damigene şi pulpele de porc împreună cu cârnaţii afumaţi s-au uscat de la frigul din beci, aşa că putem şi noi, cu inima uşoară, să ne concentrăm pe chiolhanurile ce ne aşteaptă la spartul anului cu terminaţie de ghinion. Şi pentru că, pentru luna Decembrie, prin Hotărâre de Local s-a dispus suspendarea controlului colesterolului vă recomandăm spaghetele de Atelier făcute cu celebri noştri cârnaţi de casă. Lăsaţi curele de slăbire pentru ianuarie şi treceţi în revistă lucrările gastronomice pregătite pentru dumneavoastră de învăţaţii stabilimentului, apoi ciocniţi o cană de bere sau vin şi uraţi-vă din inimă:
  La Mulţi Ani!
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial noiembrie 2013

  A venit şi luna Noiembrie din acest an cu năbădăi şi se dovedeşte a fi o piatră de încercare pe măsura evenimentelor ce ne-au dat ghes până acuma. După o lună în care sărbătorile Iaşului ne-au adus puhoi de pelerini înfometaţi şi însetaţi, după un festival de literatura în care am avut ocazia şi plăcerea să cunoaştem preferinţele culinare ale oamenilor de cultură din întreaga lume s-ar părea că acum, în lună de post ar fi rost de oleacă de răgaz.
  Dar pentru că au trecut deja peste doi ani de când această instituţie culinară şi-a pus amprenta pe harta gastronomică a Iaşului, noi ne cunoaştem clienţii şi ştim că numai de odihnă nu au nevoie. Astfel că, bucate noi şi delicioase precum şi beri de tradiţie străjuiesc neostoite pragul Atelierului de bere, iar nouă nu ne rămâne decât să vă întâmpinăm în prag de sărbători cu tradiţionala urare:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial octombrie 2013

  De obicei frigul vine după ce frunzele s-au scuturat de pe ramurile copacilor însă, anul acesta, ca nicicând în ultimii peste o sută de ani, frigul şi aerul tare al iernii ne-a luat prin surprindere pe toţi. Brumărelul ne-a luat pe toţi ca din oală, asta dacă abordăm o expresie potrivită unui locaş gastronomic. Potrivite acestor vremuri ne par astăzi mai degrabă tăriile din care pălinca de Atelier se iţeşte în faţă şi mâncărurile gospodăreşti pe bază de porc şi vită ce sunt pregătite ca nicăieri altundeva.
  Vinul casei îşi are acum sezonul, iară berea, ca întotdeauna, va curge valuri, valuri în serile pline de voioşie şi antren ce ne aşteaptă la Atelierul de Bere.
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial septembrie 2013

  Iată că a venit şi toamna, mai exact cea de-a treia de când Atelierul de Bere are onoarea să-şi primească musafirii sub acoperământul unei ospeţii total atipice târgului. În târgul Ieşilor, pe vremuri, luna septembrie, popular, se numea Răpciune aceasta fiind luna cea mai importantă pentru cei care au trudit pământul, acum fiind culese roadele muncii de peste an.
  Tot luna aceasta, pe 23 septembrie, este echinocţiul de toamnă, când ziua este egală cu noaptea iar muşteriul de la Atelier, cufundat în voroave cu prietenii şi cei dragi, nebăgând de seamă la trecerea timpului, are mai degrabă şansa ca la ieşire să dea de întuneric decât de un soare obosit de lupta cu norii plumburii. Dar nu vă faceţi griji, noi cei de la Atelierul de Bere avem ac de cojocul frigului şi al întunericului aşa că vă aşteptăm cu drag să vă urăm tradiţionalul:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial august 2013

  După ploile de astă primăvară care s-au prelungit târziu în vară, iată că acum în August a venit momentul pentru ca dogoritoarea căldură cu care ne obişnuisem în această perioadă să îşi intre în drepturi. Cu această ocazie în batalionul de beri cu care oaspeţii Atelierului de Bere pot înfrunta fierbinţeala avem un nou recrut şi anume Bavaria Radler, bere slab alcoolizată şi îndoită cu limonadă taman pentru a fi răcoritoare pe timp de zăpuşeală.
  În acelaşi timp noi fiind spirite prevăzătoare precum cele din vechime, care îşi făceau iarna car şi vara sanie, nu uităm că această lună este ultima de vară şi la capătul ei toamna se întrevede precum o adiere răcoroasă. Din acest motiv am pregătit pentru oaspeţi un nou pachet de vinuri provenit din Casa Panciu pe care îl recomandăm din toată inima noastră iubitoare de mâncăruri gustoase şi băuturi rafinate. Încercaţi-le şi nu veţi regreta!
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial iulie 2013

  Iulie începe (astrologic) cu soarele în semnul Racului şi sfârşeşte în semnul Leului. Din punct de vedere astronomic, luna iulie începe cu soarele în constelaţia Gemenilor şi se sfârşeşte cu soarele în constelaţia Racului. Numele lunii iulie vine de la Iulius Cezar care s-a născut în această lună. Înainte, luna iulie se numea în latină Quintilis pentru că era a cincea lună în calendarul roman, calendar care începea cu luna martie.
  Noi vom alege pentru această lună, mai degrabă, denumirea dată de strămoşii noştri, aceea de Cuptor. E mai plastică, mai descriptivă şi cu siguranţă că ne face să înţelegem de ce în această lună, mai mult ca oricând, vom avea nevoie de remarcabila ofertă de bere a Atelierului de Bere pentru a ne putea răcori. Pentru muşterii care ne vor trece pragul pentru a se răcori şi a se îndestula în vremuri de arşiţă şi năduf avem o urare tradiţională:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial iunie 2013

  Iunie sau Cireşar este a şasea lună a anului în calendarul Gregorian şi una dintre cele patru luni gregoriene cu o durată de 30 de zile. Iunie începe (astrologic) cu soarele în semnul Gemenilor şi sfârşeşte în semnul Racului. Din punct de vedere astronomic, luna iunie începe cu soarele în constelaţia Taurului şi se sfârşeşte cu soarele în constelaţia Gemenilor.
  Din punct de vedere gastronomic însă, luna iunie debutează în constelaţia grătarelor şi sfârşeşte în cea a salatelor stropite ce bere. Lună de festine şi petreceri, Iunie este şi pentru clienţii Atelierului de Bere un moment de bilanţ în rememorarea şi planificarea minunatelor momente petrecute în această locaţie. Noi meniuri şi soiuri de beri gustoase îi aşteaptă în această lună pe cei care vor călca pragul acestei berării. De aceea, e bine de ştiut că aici, în acest aşezământ culinar există o urare tradiţională pentru toţii clienţii:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial mai 2013

  În România luna mai, popular, se numeşte Florar. Lună de primăvară îndeobşte, de la o vreme luna Mai a devenit o lună de vară în toată puterea cuvântului. Că e de vară sau de primăvară nu mai contează, principalul este că pe ogoare, în livezi, grădini şi podgorii activitatea este în toi, iar turmele de oi, cirezile de vite şi prisacile dau randament maxim.
  Sărbătorile Pascale au trecut lăsând miros de cozonaci şi zăpuşeală astfel că celor obosiţi de atâtea sărbători simt că le-a venit şi lor rândul la desfătare. Gata cu obligaţiile de familie, gata cu vizitele obligatorii unde cetăţeanul curmă timpul cu plosca de vin şi ţoiul de tărie în aşteptarea plecării! De acum a venit momentul ca cei care au suferit îndeplinind toate pravilele de sărbătoare să scape liberi şi, pe terasa de la Atelierul de Bere sau în interior, că este mai discret şi se aude muzica mai bine, să se revadă cu prietenii şi, în tovărăşia micilor, cârnaţilor sau a şniţelelor cât un chipiu de poliţist comunitar, să dea cep butoaielor de ber şi în clinchet de halbe să se bucure cu prietenii de vara care tocmai a început.
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial aprilie 2013

  Din punct de vedere astronomic, luna Aprilie începe sub semnul berbecului şi sfârşeşte sub semnul taurului deşi anul acesta din punct de vedere gastronomic lucrurile vor sta exact invers. Adică, la început vă recomandăm vita pentru ca apoi, pe măsură ce Sărbătorile Pascale îşi vor intra în drepturi să ajungem cu toţii să savurăm tradiţionala mâncărica de miel.
  Luna aceasta ne vom despărţi în sfârşit şi de aceasta iarnă interminabilă, fapt pentru care, pentru orice om care îşi doreşte puţin soare şi oleacă de căldurică reprezintă un motiv extrem de serios de sărbătorire. Veţi putea face acest lucru, cu vârf şi îndesat, pentru că Atelierul de Bere este cel mai potrivit loc din oraş pentru a sărbători ceva. Loc de taifas sub semnul unei mâncări gustoase străjuite de băuturi de clasă, Atelierul de Bere rămâne pentru orice ieşean un reper pentru petrecerea timpului liber şi loc de pelerinaj pentru cei care primăvara simt furnicături în papilele gustative.
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial februarie 2013

  Un Februarie al unei ierni cum nu am mai avut din copilăria părinţilor ţine să se anunţe prin ger şi zăpadă. Anul ăsta încălzirea globală are specific românesc, adică se cam hodineşte dacă nu chiar, dă înapoi ca racul, aşa că cine  vrea să stea la buza focului şi să se încălzească atât pe interior cât şi pe exterior nu trebuie să ocolească Atelierul de Bere.
  Sătui de atâta frig şi zăpadă poate ar fi cazul să învăţăm de la alţii cum poţi lupta împotriva vremurilor aşa că după ce am rotit ochii prin jur ne-am oprit la vecinii noştri englezi care, de când deschid ochii şi până-i închid sunt sătui de ploaie şi de ceaţă.  Lucru care, însă, nu i-a împiedicat să devină un imperiu şi asta pentru că noi, cei de la Atelierul de Bere, credem că secretul reuşitei zace în mare parte şi în mâncarea pe care un popor o consumă în mod tradiţional.
  Astfel că începând cu această lună, Atelierul de Bere oferă un pachet de mâncăruri englezeşti care pot fi găsite în meniul nostru la rubrica ,, Englezisme de Atelier”. Aici veţi putea găsi binecunoscutul ,,Crispy Strips” împreună cu celebrul său frate ,,Fish and Chips” precum verii apropiaţi pe nume ,, Chicken Curry” şi ,,Pork Curry”, toate aceste feluri de mâncare având nişte preţuri prietenoase şi asta tocmai pentru a le demonstra englezilor că nu e nevoie să invadezi Anglia pentru a te bucura de puţinele lor atuu-uri în ale gastronomiei.
  La ele vă recomandăm două beri din zonă, Guiness şi Kilkeny, corpolente dar uşoare, beri din stirpea celor care pot întregi un tablou gustativ care te poate face pe nesimţitelea să o chemi pe Măria cu ,, Come on Mary!”. Vă aşteptăm să încercaţi şi până atunci nu ne rămâne decât să vă urăm: Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mânâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial ianuarie 2013

  La Mulţi Ani!

          Luna Ianuarie pentru noi, cei care trebăluim prin Atelierul de Bere, ne pune în aceeaşi ipostază în care Janus, zeul din mitologia romană care a dat numele lunii în care ne aflăm, întâmpina trecerea dintre ani. Janus, patronul lui Gerar, era cunoscut ca zeul cu două feţe, una orientată către anul care tocmai se încheie iar cealaltă către anul care tocmai vine.
  De aceea, acum în pragul unui nou an ce nu se anunţă prea entuziast pentru noi, cei trăitori pe aceste meleaguri, privim cu un ochi uneori critic, alteori satisfăcut, către tot ceea ce s-a întâmplat în această locaţie în anul care tocmai a trecut şi cu multă speranţă într-o soarta mai bună a clienţilor şi prin aceasta implicit şi a cârciumarilor.
  Căci nu există bucurie mai mare pentru un cârciumar decât să aibă sala plină de oameni veseli, setoşi şi înfometaţi, care să nu facă economii la pofte şi să se îndestuleze voioşi fără a-şi face griji pentru ziua de mâine. Iar pentru asta e nevoie să răsară oleacă de soare şi pe strada bietului român!
  De aceea, noi, cei de la Atelierul de Bere, am măsurat cu grijă şi am socotit cumpătat nemărind preţurile de aproape un an deşi toate cele se făcură mai scumpe la pungă şi mai greu de găsit la calitatea care nouă ne place.
  Cât o să mai putem face asta? La această întrebare ar trebui să ne răspundă politicienii pe care tot i-am votat anul ce a trecut, dar mă tem că până la urmă tot la mila Celui de Sus vom ajunge!
  Aşa că, până s-or apropia alte alegeri sau vreo nouă apocalipsă noi vă putem spune din suflet doar atât:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mânâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial decembrie 2012

    Iată prieteni că am ajuns şi în ultima lună a acestui an care a trecut ca un nor de fum fugărit de o pală de vânt. Anul acesta ne-a adus de toate şi încă nu s-a terminat! Am avut zăpezi până-n streaşină, am avut ploi diluviene astă primăvară, am avut secetă şi caniculă astă vară, iar acum ne pregătim de-o iarnă ca-n poveşti
  Noi, gazdele de la Atelierul de Bere, suntem pregătiţi pentru iarna ce va să vină astfel încât clienţii noştri să se simtă la noi ca-n sânul lui Avraam. Avem slănina şi cârnaţii urcaţi în pod la afumat, vinul este tras din butoaie şi păstrat în glaje mari la rece, iar berea e ca întotdeauna rece şi proaspătă. Lemnele cu care vom face din şemineu centrul de atenţie al restaurantului sunt tăiate şi stivuite în şura restaurantului, aşa că nimic nu ne mai poate sta în cale pentru a degusta delicioasele mâncăruri şi rafinatele noastre băuturi într-un decor hibernal.
  Iar pentru cei care vor să ne stea alături pentru a sărbători trecerea dintre ani bucurându-se de atmosfera şi bucatele alese ce au făcut din Atelierul de Bere o adevărată Mecca a gurmanzilor, avem o ofertă prietenească şi de nerefuzat.
  Dar, până atunci, ne-ar plăcea ca în această ultimă luna din an, înainte de a vă ura “Sărbători Fericite” sau “La Mulţi Ani”, să vă putem da bineţe de cât mai multe ori cu arhicunoscuta noastră urare:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial noiembrie 2012

  Noiembrie, această a noua lună din calendarul latinesc, a fost cunoscută în limba latină sub denumirea de November, în cea greacă Maimakterion iar în limba română populară a fost cunoscută drept Brumar. Şi asta pentru că acum este timpul brumei, sunt însămânţate toate grânele de toamnă şi totul este gata pentru iernat.
  Şi noi, cei de la Atelierul de Bere, suntem pregătiţi pentru iarna ce va să vină. Avem slănina şi cârnaţii urcaţi în pod la afumat, vinul este tras din butoaie şi păstrat în glaje mari la rece iar berea e ca întotdeauna rece şi proaspătă. Lemnele cu care vom face din şemineu centrul de atenţie al restaurantului sunt tăiate şi stivuite în şura restaurantului, astfel că nimic nu ne mai stă în cale pentru a ne război cu delicioasele mâncăruri şi rafinatele noastre băuturi într-un decor hibernal.
  Aceasta este ultima lună înainte de sărbători şi trebuie să ne grăbim să nu pierdem timpul până la debutul postului, aşa că nu ne rămâne decât să vă urăm:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial octombrie 2012

  Ne aşteaptă o lună extrem de intensă aici la Atelierul de Bere. O serie de evenimente se vor desfăşura în acest loc, în care lumea nu se adună doar ca să mănânce şi să bea, ca într-un restaurant obişnuit, ci ca să şi participe la evenimentele sociale ce au loc în incinta acestui lăcaş gastronomic.
  În luna Octombrie, la Atelierul de Bere se va ţine obişnuita Cafenea Liberală, se va sărbători cum se cuvine Oktoberfest-ul, vom avea o zi dedicată lui Ion Luca Caragiale, patronul spiritual al berarilor români, vom avea lansarea de carte a prietenului nostru Bogdan Ulmu care a editat de curând lucrarea ,,Vina şi Vinul gastronomiei”. Pe scurt, vom avea o multitudine de evenimente care vor completa deja obişnuitele noastre seri de muzică live precum şi aşteptatele Sărbători ale Iaşului. Suntem convinşi că veţi participa în număr cât mai mare la aceste evenimente, astfel încât să vă putem ura obişnuitul nostru: 
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial septembrie 2012

          

  Iată că acest stabiliment gastronomic, ce a intrat deja ferm în opţiunile oricărui client din Iaşi ce îşi doreşte să petreacă clipe de neuitat bucurânduse de o mâncare savuroasă şi de o atmosferă prietenească, împlineşte pe data de 16 Septembrie un an de funcţionare.
  Un an a trecut repede, în timp ce noi am pierdut măsura timpului, încercând să ne perfecţionăm serviciile şi să îmbunătăţim portofoliul de produse. Am făcut toate acestea fără să renunţăm la principiul nostru care nea călăuzit chiar de la începuturi, acela de a servi doar produse proaspete, care sunt fabricate în locuri unde dragostea pentru tradiţie şi pasiunea pentru calitate nu înseamnă vorbe goale.
  Acum, la un an de la deschidere, vă recomandăm să încercaţi şi noile noastre reţete de paste, create pentru a demonstra că pe lângă bucătăria secuiască şi cea bavareză, bucătarii noştri se pricep şi la cea italiană.
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial August 2012

  Într-o vara toridă, cuprinsă de zvârcoliri politice care trec dinspre alegeri spre referendum cu o viteză demnă de o cauză mai bună, aici, în Atelierul de Bere, situat în zonă de vad şi loc de promenadă, politica şi viitorul ţării şi al oraşului se dezbat profesionist, la o halbă de Berea Casei.
  Loc de întălnire şi sporovăială pentru concitadinii noştri care au aplicat în Spania, Italia sau aiurea pentru o viaţă mai bună, la noi este locul de adunare al celor care, deşi trăiesc în România, vor să se simtă ca afară! Iar pentru cei care ne vor călca pragu, căutând un serviciu ca afară, în condiţii de hrană gustoasă şi băutură cu gust, berăria Ateleirul de Bere este cea mai potrivită alegere.
  Astfel că pentru cei de acasă. cât şipentru cei de afară, acest loc îşi aşteaptă muşteriii cu un singur scop, acela de a oferi servicii europene la un nivel al gustului şi savorii, întâlnit numai în ţările civilizate!

 • Editorial iulie 2012

  Anul acesta s-au împlinit 160 de ani de când Ion Luca Caragiale s-a născut în comuna Haimanale din judeţul Prahova. Pentru a onora această aniversare a celui mai mare dramaturg român, important scriitor şi, poate mai puţin ştiut, proprietar de berărie din Ploieşti, noi cei de la Atelierul de Bere am decis ca din luna Cuptor în oferta noastră de beri să fie prezente şi cele două sortimente de beri ce poartă celebrul nume al lui Nenea Iancu.
  În arşiţa toridă a acestei veri veţi putea savura pe terasa berăriei noastre sau în incinta dotată cu aer condiţionat oricare dintre cele două sortimente ale berii Nenea Iancu. Atât cea blondă de origine pils cât şi cea nefiltrată sunt fabricate în oraşul Memingen din landul Bavaria aşa cum îi stă bine unei beri de calitate ce poartă numele celui care a lansat celebra chemare la luptă românească:
  -Încă o bere Mon Cher!
  Aveţi ocazia să îi îndepliniţi dorinţa lui Nenea Iancu alături de nişte mici pe care dacă Conu' i-ar fi putut gusta, suntem siguri că i-ar fi pomenit în operele sale cu aceeaşi insistenţă cu care a făcut mereu apel la bere.       
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial Iunie 2012

  În luna lui Cireşar, vara debutează cu sfială, lăsându-ne să ne bucurăm de seri răcoroase şi dimineţi pline de strălucire. Aceasta este şi luna în care sezonul berii debutează, spre bucuria sufletelor sensibile ale cunoscătorilor şi consumatorilor divinului lichid.
  De altfel, îi puteţi proba şi dumneavoastră virtuţile răcoritoare, alegând oricare dintre multitudinile de sortimente de bere, ce le puteţi găsi la Atelierul de Bere, pentru a putea încerca noutăţile din meniu, apărute în acestă lună: Muşchiuleţul de porc picant sau Grosse Hamburger-ul de Atelier. Aceste sortimente se adaugă deja binecunoscutelor feluri de bucate, ce se găsesc la rubrica Meşteşuguri de Atelier, feluri ce au dus faima acestui stabiliment dincolo de hotarele târgului.
  Şi pentru că aceasta este şi luna în care se vor desfăşura alegerile locale, credem că această locaţie este cea mai nimerită pentru a urmări, a depăna păţanii de înainte şi de după vot, precum şi pentru a dezbate cu sufletul la gură rezultatele scrutinului. A venit momentul să hotărâm soarta ţării cu halba în mână! Deci, dragi clienţi, nu vă lăsaţi pe tânjeală!
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial mai 2012

  Intraţi în luna lui Florar, ne vedem bucuroşi că am lăsat în urmă grigul şi omătul, dar şi oleacă speriaţi de zăpuşeala cu care ne întâmpină atât de timpuriu luna a cărui nume provine din latinul majores, denumire dată de Romulus senatorilor romani. Pe ogoare, în grădini, în livezi şi podgorii, activitatea este în toi iar turmele de oi, cirezile de vite şi prisăcile dau randament maxim.
  Şi noi, aici, la Atelierul de Bere, în explozia de viaţă ce renaşte ca niciodată în an, am scos de la păstrare terasa, pentru a putea bucura muşteriii de soarele prietenos şi de adierea de vară timpurie.
  Atelierul de Bere este locul unde prospeţimea salatelor se împleteşte cu iuţeala cârnaţilor, ce poate fi tăiată cu o bere rece şi gustoasă. Aşadar în prag de mai, la vremea când însuşi nenea Iancu Caragiale spunea că este timpul când “monşerii încep a-şi umbri ceafa cu umbreluţe albe”, vă aşteptăm cu drag.

 • Editorial aprilie 2012

  Aprilie, căreia i se mai spune şi Prier, este a patra lună din an şi a opta de la deschiderea acestui stabiliment gastro-berar. Această lună este şi una de cotitură, deoarece în săptămâna de dupa Paşti, terasa se va deschide şi astfel muşteriii, ce pun preţ pe berea băută în bătaia razelor de soare şi pe digestia mângâiată de vântul cald al primăverii, se vor simţi ca în sânul lui Avram pe terasa Atelierului.
  Şniţelele şi ciolanul vor face loc în această lună pastramei de oaie, cinstind sărbătorile pascale, urmând ca după trecerea lor şi reîntoarcerea la viaţa de zi cu zi, să stimăm din ce în ce mai mult salatele. În dureroasa trecere la această alimentaţie mai săracă în calorii, noi, cei de la Atelierul de Bere, vă stăm alături în sprijin şi reazem cu binecunoscuta bere a casei, cea care alungă nodurile din gât şi înveseleşte stomacul întristat.
  Tot în această lună, muzica live va mai cuceri o zi din săptămână, astfel că în aprilie, o să avem muzică live de miercuri până sâmbătă. Odată rezolvată şi această problemă, nu ne mai rămâne decât să vă urăm:
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial martie 2012

  Din punct de vedere astronomic, luna Martie începe cu Soarele în constelaţia Vărsătorului. Asta ne asigură pe toţi că vom putea vărsa în cinstea lui oricâte beri vom dori şi că îi vom putea scruta atât răsăritul cât şi asfiinţitul printr-o halbă bine răcită.
  Din acelaşi punct de vedere, luna se termină cu astrul diurn în constelaţia Peştilor, ceea ce ne determină să îl sărbătorim aici, la Atelier, cu cel mai bun păstrăv la grătar din târg.
  Iar dacă ne amintin că în astronomia veche luna Martie se sfârşea sub semnul zodiacal al Berbecului, noi cei de la Atelier vă avertizăm că aici, sub semnul pastramei de berbec ca la cioban acasă, distracţia de-abia începe!
  Numele lunii martie vine din latinescul Martius şi este dedicată zeului războiului Marte, în timp ce noi contemporanii, dedicăm acestă lună sărbătoririi consoartelor noastre, atât pe data de 1 Martie cât şi pe 8 Martie.
  Ce poate fi mai frumos decât o lună dedicată femeilor în care, pentru ele şi în cinstea lor, să ne războim în voie cu halbele de bere.
  În plus, tot pentru dumneavoastră, Atelierul de Bere va organiza pe data de 15 Martie, la ora 16.00, prima degustare de bere din istoria târgului Ieşilor. Staţi pe aproape şi vizitaţi-ne!
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial februarie 2012

                     

  Făurar este o lună în care oamenii înţelepţi adastă pe lângă vreo sobă unde, la adăpostul căldurii dogoritoare ce vine dinspre jar, mănâncă gras şi beau subţire, şi ca să subţieze vinul şi răchia, gospodarul o dă în clocot, odată sau de două ori, pentru a fi sigur că lichidul astfel răscolit are puterea de a încălzi sufletul aşa cum focul a încălzit mădularele.
  La Atelierul de Bere, în luna în care o temperatură de -10 grade Celsius ne face să oftăm oarecum melancolici în timp ce tremurăm la -25, oaspeţii sunt aşteptaţi cu şemineul dogorind, cu vinul fiert şi berea rece.
  Căci mai există şi muşterii degrabă încălziţi pentru care berea deşi e rece şi răcoreşte stomacul, în contrapartidă, ea mai are şi o funcţie magică. şi anume, berea de la Atelier mai are şi calitatea de a răcori o minte încinsă şi de a încălzi sufletul!
  Iar pentru cei care în luna lui Făurar îşi reglează temperatura rotind înţelept din robinetul ce desparte berea de vin, Atelierul de Bere este locul ideal de a asorta băutura cu mâncarea deoarece mâncărurile însoţitoare la oferta de băutură sunt pe gustul tuturor. Iar pentru cei ce nu ne cred, îi provocăm să vină şi să se convingă.
  Bine aţi venit la Atelierul de Bere, locul unde se mănâncă şi se bea ca la carte!

 • Editorial ianuarie 2012

  La Mulţi Ani!
  Luna Ianuarie vine pentru noi, cei care trebăluim prin Atelierul de Bere, şi ne pune în aceeaşi ipostază în care Janus, zeul din mitologia romană care a dat numele lunii în care ne aflăm, întâmpina trecerea dintre ani. Janus, patronul lui Gerar, era cunoscut ca zeul cu două feţe, una orientată către anul care tocmai se încheie iar cealaltă către anul care tocmai vine.
  Privim şi noi, cei de la Atelier, cu un ochi uneori critic, alteori satisfăcut, către tot ceea ce s-a întâmplat în această locaţie în anul care tocmai a trecut şi cu multă speranţă şi determinare în a ne îmbunătăţi serviciile în anul care tocmai a apărut. Experienţa noastră de trei luni şi jumătate, dobândită de la deschiderea acestui local, care cu siguranţă a deschis noi orizonturi în mintea clientului ieşean, se va manifesta în noul an în toate cele patru elemente esenţiale unui local de succes: Mâncare, băutură, atmosferă şi servicii.
  Vor fi mai puţine sortimente de mâncare, pentru a nu disipa atenţia clienţilor şi pentru a ne putea concentra pe acele feluri care au făcut cunoscută bucătăria Atelierului, caracterizată prin produse ecologice, gustoase şi bine individualizate. O ofertă mai bogată de bere, credeţi-ne că se poate! Muzică mai calmă şi mai aşezată şi nu în ultimul rând, servicii mai prompte şi mai profesioniste.
  Împletind cu grijă aceste patru elemente mai sus pomenite vom obţine un material din care putem croi un palton care să ne ferească de criza ce nu se mai sfârşeşte pe aceste meleaguri. Pentru că e bine să ne aducem aminte la ce spunea nenea Iancu, berar şi el bătu-l-ar norocu', despre luna Ianuarie: ,,Frigul pentru cei fără paltoane este cu 15 grade mai mare decât pentru cei împaltonaţi!”.